Fogynak az éhségsztrájkoló menekültek Röszkénél

Fogynak az éhségsztrájkoló menekültek Röszkénél
KK, 2016. július 25., hétfő 19:23, frissítve: hétfő 19:50
Fogyatkoznak az éhségsztrájkoló migránsok a magyar–szerb határnál. Eredetileg több százan indultak el Belgrádból, Röszkéhez viszont már csak 130-an érkeztek meg vasárnap. Egy nappal később már csak 40-en éhségsztrájkoltak azért, hogy beengedjék őket Magyarországra. A tiltakozók valamennyien fiatal férfiak, és Németországba mennének tovább.
Belgrádból indult az említett csoport a hétvégén, és nagyjából 100 méterre a magyar határtól táborozott le. Többen éhségsztrájkba kezdtek, az ellen tiltakoznak, hogy Magyarország napi 30 főt enged át a szerb oldalról. „Éhségsztrájkolunk, semmit nem eszünk. Mint láthatják, az élelem ott van, senki nem akar enni, csak iszunk és ülünk egész nap” – közölte Abdul Malek afgán menekült.

A menekültek egy részét már egyszer kitoloncolták Magyarországról. „A menekültválság nem olyan kérdés, amelyet egy országnak kellene elrendeznie. Ez globális kérdés. Figyelmet akarunk, hogy ránk figyeljenek a világ vezetői” – mondta egy másik afgán menekült.

Fogynak az éhségsztrájkoló menekültek Röszkénél
A migránsok pedig azt ígérték, hogy békésen fognak demonstrálni. Szerbiában a hatóságok szerint több mint 3000 migráns rekedt. „Talán átlépem a magyar határt, talán Magyarország nem zárja le a határát, mert már majdnem ott vagyunk, és gyalogolni fogunk, és megérdemlem, hogy Magyarország ezért cserébe azt mondja: igen, átlépheted a határt” – vélekedett egy pakisztáni migráns.

Az idén már 100 ezer migráns haladt keresztül Szerbián, de Magyarországra már nem tudnak bejutni. A visszatoloncolt menekültek vagy menedéket kérnek, vagy kiutasítják őket, de többségük megpróbál továbbmenni nyugat felé.

FORRAS:http://hirtv.hu/ahirtvhirei/fogynak-az-ehsegsztrajkolo-menekultek-roszkenel-1353553

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s